Този сайт използва
Научете повече |   |  Разбирам

CinematicColor™ технологията на BenQ предоставя на домашната кино аудитория автентичните цветове, които режисьорите са искали да пресъздадат

CinematicColor™ гарантира точно цветно представяне, удостоверено с отчет за индивидуално фабрично калибриране

cinematic color

CinematicColor™ гарантира точно цветно представяне, удостоверено с отчет за индивидуално фабрично калибриране

 

BenQ, DLP марка No.1 в света, обяви днес своята CinematicColor™ технология, усъвършенствана цветна технология, която покрива високите стандарти на филмовата индустрия за кинематографична точност на цветовете. Вградена във всички нови прожектори, от сериите за домашно кино, CineHome, CinePrime, и CinePro, CinematicColor™ възпроизвежда прецизно Rec.709 и DCI-P3 цветните пространства, точно както режисьорите са искали да изглежда, за да удовлетворят и най-претенциозните любители на домашното кино.

 

Само истинските цветове са в състояние да пресъздадат дълбоките чувства

„Нашето дългогодишно убеждение е, че само истинските цветове могат  пресъздадат истински чувства като тъка, радост, романтика и трепет“, каза Конуей Лий, президент на корпорация BenQ. „CinematicColor™ предизвиква дълбоки емоции, като перфектно запазва точните цветове на оригиналното кинематографично съдържание.“ 

 

Като единствената марка в света, въвела CinematicColor™, за да гарантира точно цветно представяне инженерите на BenQ притежават два сертификата от THX и ISF, за да гарантират 100% Rec.709 цветна перфектност. Моделите от серията CinePro, на BenQ, стигат още по-далече, покривайки огромната DCI-P3 цветова гама, на цифровата кино индустрия.  

 

100% покритие на Rec.709 цветовата гама започва от светлинният източник

Разработката на CinematicColor™ технологията започва от източника на светлина, където BenQ използва нови водещи светлинни източници, със строг анализ на формата на вълната, за перфектна цветна температура. Контролирайки тази светлина с изключителна точност, оптичната конструкция, на прожекторите на BenQ, е запечатана със специална топлоустойчива, матова, черна боя, за да се избегне разсейване на светлината и да се постигне превъзходният ANSI контраст, за максимално детайлни изображения. 

 

Използвайки референтни дължини на вълните, на ниво нанометър, инженерите на BenQ преследваха идеалният баланс между точността на цветовете и яркостта, в търсене на точните комбинации между ъгълът и покритието на RGBRGB цветното колело, постигайки перфектното цветно представяне на CinematicColor™ технологията.

 

Единствено BenQ предоставя отчет за фабрично калибриране

Всеки CinematicColor™ прожектор на BenQ е строго тестван и калибриран за точни D65 цветна температура, гама, нива на черното, бялото и неутралното сиво, оттенък, насищане и яркост на RGBCMY от всички входове, налагайки най-високите стандарти, за качество, в индустрията.

 

Всички модели за домашно кино на BenQ, от сериите CineHome и CinePrime, напълно отговарят на ITU-R препоръка BT.709 (Rec.709), международно приет, обективен цветови стандарт за видео с висока разделителна способност. Моделите от високият CinePro клас дори надминават Rec.709, за да достигнат значително по-широката DCI-P3 цветова гама, използвана в американската  филмова, филмова индустрия.

 

За да разберете повече за прожекторите за домашно кино на BenQ, моля посетете BenQ.bg